מתכון תבשיל בשר חורפי
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן הכנה כולל: 40 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- סוג מנה: מנה עיקרית
- כמות: 4-6 מנות
- ערך קלורי: 400 קלוריות
רשימת מצרכים:
- 1.5 ק״ג בשר בקר מנתח אונטריב חתוך לקוביות גדולות
- 1 זנב שור (רצוי לא חובה) או 3 עצמות מח עצם
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים בגודל בינוני
- 1 ראש שום שלם חצוי לחצי (ללא קילוף)
- חופן גרגרי חומוס שהושרו מראש או סנפרוסט
- 3 ענפי סלרי קצוצים גס
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך גס
- ½1 כוסות ציר בקר/ירקות/מים
- 2 ענפי רוזמרין
- 2-3 עלי דפנה
- 2-3 ענפי טימין
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור אנגלי
אופן ההכנה:
מחממים את השמן על להבה בינונית בסיר רחב וכבד ומטגנים את הנתחים עד שהם משחימים מעט מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
מוסיפים את הבצל והירקות לסיר ומטגנים 6-7 דק נוספות או עד שכל הירקות מזהיבים מעט ומחזירים את הבשר. מוסיפים את הציר או המים לסיר, מלח פלפל, אגוז מוסקט, מוסיפים עלי דפנה וענפי טימין ורוזמרין מביאים לרתיחה.
מניחים על להבה נמוכה 3 שעות או בפלטה לילה שלם.
בתאבון.
מוזמנים לשתף: