תבשיל צלעות טלה חגיגי
- כמות: 4-6 מנות
רשימת מצרכים:
- 1 צלעות טלה שדרת צלעות לא מופרדות
- 1 ראש שום חצוי
- 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
- 1 שורש סלרי או פטרוזיליה
- 3 בטטה חצויות לאורכן
- 4 גזרים קלופים חתוכים עבה
- 4 כפות שמן
- 1 לרוטב:
- 1 כוס יין אדום
- 5 כפות סילאן
- פלפל שחור גרוס או אנגלי
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מניחים את הירקות ושיני השום בתבנית תנור ויוצקים עליהם את הרוטב.
אופים 25 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
בנפרד, צורבים אץ הצלעות על גבי מחבת חמה מאוד עם מעט שמן. כמה דקות מכל צד ומתבלים במלח פלפל.
מעבירים את הצלעות מעל הירקות. צולים 25 דקות עד שהצלעות מעט משחימות על 200 מעלות.
מומלץ להגיש עם סלט עלים מרענן בצד.
בתאבון
מוזמנים לשתף: